1941

Det hele begynte i kjellerlokalet til familien Hjellegjerde, i fjordbygda Sykkylven i Norge, allerede i 1941. Her startet brødrene Otto og Mindor Hjellegjerde opp den første møbelproduksjonen.

Ettersom årene gikk ble kjelleren stadig utvidet for å gjøre plass til en større produksjon, og tredje broren, Ingvald, kom inn i bedriften i 1946. Med stort engasjement og et brennende ønske om å skape noe, klarte brødrene å bygge en bedrift som har vokst til å bli et av Norges største møbelkonsern, og en betydelig aktør i utviklingen av norsk møbelindustri.

Håndverk, kvalitet og norsk design

Hjellegjerde har siden starten i 1941 gjennomgått mange endringer, fra å være en liten familiebedrift til å bli et børsnotert konsern med markedsspredning over fire kontinenter. Det ble helt fra starten lagt vekt på å levere kvalitetsmøbler med komfort og norsk design, basert på godt håndverk. Videre ble også moderne teknologi en viktig del av produksjonen.

Fabrikken

Som i alle suksesshistorier, finnes det også motgang. Bedriften har opplevd to branner, der den største var i 1981. Halvparten av fabrikken, ca 4500 kvm gikk i flammene. Et helt livsverk var borte, men dette stoppet ikke brødrene, og sammen med en fantastisk hjelpeoperasjon fra de ansatte fikk de ryddet opp etter brannen. Bare en måned etter var produksjonen ved Hjellegjerde i gang igjen, og i 1983 åpnet et nytt og moderne fabrikkanlegg, reist på de gamle ruinene.

Veien videre

Helt siden det nye fabrikkanlegget sto klart i 1983, har det vært en bevisst strategi fra Hjellegjerde å rette seg mot det internasjonale markedet. I dag går godt over 50 prosent av omsetningen til eksport, og det blir stadig viktigere å ha en klar profil, samt kommunisere et kjent og forståelig merkenavn. Dette, kombinert med evnen til å hele tiden tenke nytt skal gjøre oss til et møbelkonsern som ikke bare følger, men driver utviklingen av møbel- og interiørtrender.